آموزش تورنت
در نوشته آموزش تورنت در مورد سامانه ای که از طریق آن اشتراک گذاری انجام می شود صحبت خواهیم کرد.این سامانه ” بیت تورنت ” نام دارد و فایل هایی که در این شیوه برای دانلود از آن ها استفاده می شود ” تورنت ” نام دارند اما در ایران به کل این سامانه تورنت گفته می شود ؛ پس موضوع نوشته آموزش تورنت در واقع آموزش ” بیت تورنت ” می باشد.
معرفی بیت تورنت
بیت تورنت نام نوعی پروتکل اشتراک داده است که در سال ۲۰۰۱ نوشته شد.بیت تورنت امکان انتقال اطلاعات با حجم بسیار بالا را بین چند کاربر ، به صورت مستقیم و بدون استفاده از یک سرور مرکزی و با حداقل پهنای باند و سرعت فراهم می کند.اتفاق بزرگی که توسط این پروتکل افتاد ، کم شدن نیاز سایت ها به سرور های بیشتر و صرفه جویی در استفاده از پهنای باند و سرور است.توسط این پروتکل ، سایت ها می توانند اطلاعات مورد نیاز کاربران خود را از دیگر کاربرانی که آن اطلاعات را دارند تامین کنند.به طور خلاصه می توان گفت که این پروتکل ، عملًا نیاز به سرور مرکزی را به حداقل رسانده و امکان انتقال اطلاعات بین کاربران با یکدیگر را به صورت مستقیم فراهم کرده است.در این روش ، سرور مرکزی تنها باید کاربران را به یکدیگر متصل کند.روی دیگر استفاده از بیت تورنت ، بین کاربران معمولی و برای به اشتراک گذاری فایل است.توسط یک کلاینت بیت تورنت که بر روی کامپیوتر افراد قرار دارد ، می توان فایل های حجیم را به راحتی اشتراک گذاشت.مزیت این سیستم این است که این کلاینت در مورد فایل های رد و بدل شده هیچ اطلاعی ندارد و فقط برای اتصال کاربران به یکدیگر به سرور نیاز است.
نحوه کار بیت تورنت
به شیوه ای که بیت تورنت تحت آن کار می کند P2P گفته می شود.تصور کنید که افرادی از یک گروه ، هر کدام پاره ای از یک عکس را در اختیار دارند ، اما در عین حال هیچ کدام عکس کامل را ندارند.حالا هر کدام از افراد ، تکه ای را که در اختیار داشته کپی کرده و در اختیار دیگران قرار می دهد.حالا همه افراد همه تکه های عکس را دارند و با گذاشتن آنها کنارهم عکس کامل را دارند.به این ترتیب افراد به همدیگر در کامل شدن عکس کمک کرده اند.
یا تصور کنید یک فایل مشخص به صورت ناقص نزد افراد مختلفی قرار دارد.با متصل شدن همه کاربران با یکدیگر توسط پروتکل بیت تورنت ، این افراد می توانند قسمت های نداشته این فایل را از دیگر کاربران گرفته و قسمت هایی را که دارند به کاربران دیگر بدهند.به این ترتیب همه کاربران ، فایل را به صورت کامل خواهند داشت.آموزش تورنت را در سیم مدز دنبال می کنید !
حالت دیگر ، حالتی است که یک کاربر قصد به اشتراک گذاری فایل خاص با دیگران را دارد.وی فایل خود را برای دیگران آپلود می کند و دیگران فایل را از او دریافت می کنند.افراد دریافت کننده ، قسمت هایی را که دانلود کرده اند برای کسانی که آن قسمت ها را ندارند آپلود کرده و به محض اینکه فایل را به صورت کامل دریافت کنند ، خود به آپلود کننده تبدیل می شوند و فایل را برای دیگران ارسال می کنند و این سیستم اشتراک فایل به شکل تار عنکبوت به کار خود ادامه می دهد.حتی ممکن است نفر اولی که این فایل را به اشتراک گذاشته است دیگر به آپلود کردن فایل ادامه ندهد ، اما با توجه به اینکه افراد دیگری این فایل را به صورت کامل در اختیار داشته و آپلود می کنند مشکلی به وجود نمی آید.به این ترتیب تا زمانی که یکی از کاربرانی که دارای تمام اطلاعات فایل است آن را به اشتراک بگذارد ، و یا تمام تکه های فایل به صورت جداگانه نزد افراد آنلاین باشد ، امکان دانلود کامل فایل وجود دارد.
مزایا بیت تورنت
از مزایای این پروتکل این است که برخلاف سیستم های اشتراک گذاری دیگر ، هرقدر تعداد افراد حاضر در اشتراک گذاری بیشتر شود ، کیفیت و سرعت افزایش پیدا می کند.در واقع پهنای باند افراد اضافه شده به شبکه ، به پهنای باند کل شبکه افزوده می شود.این شبکه آنقدر هوشمند است که کاربر را به بهترین کاربرانی که با سرعت های بیشتر درحال به اشتراک گذاری فایل هستند متصل می کند.
فایل تورنت
فایل تورنت فایلی چند کیلوبایتی است با پسوند ” torrent. ” که اطلاعات فایلی که به اشتراک گذاشته می شود را به همراه دارد.کارگزار بیت تورنت این اطلاعات را خوانده و کاربر را از طریق یک یا چند سرور به کاربران دیگری که این فایل را به اشتراک گذاشته اند متصل می کند. اطلاعات سرور هایی که کابران را به یکدیگر متصل می کنند بر روی همین فایل است که البته بعدا در کلاینت قابل تغییر است.
امنیت فایل ها
فایل های تورنت خود مشکلی ایجاد نمی کنند ، اما از آنجایی که نه کلاینت و نه سرور از اطلاعات منتقل شده مطلع نیستند ، قطعا امکان آلوده بودن فایل های به اشتراک گذاشته شده وجود دارد.در واقع درحال حاضر خطری از سوی پروتکل بیت تورنت و فایل های تورنت ، شما را تهدید نمی کند بلکه اطلاعاتی که از طریق اشتراک گذاری دانلود می کنید ، امکان دارد که آلوده باشند.طبیعتا بهترین راه ، استفاده از آنتی ویروس ها و فایروال های به روز شده ، برای مقابله با آلودگی های احتمالی است.
اصطلاحات رایج در بیت تورنت
تورنت (Torrent) : به لحاظ لغوی به معنی “سیل”میباشد.تورنت به فایل هایی اطلاق می شود که اطلاعات فایل درخواستی ما را در خود دارد.وقتی این فایل را توسط یک کلاینت باز می کنیم ، کلاینت بر اساس اطلاعات آن ، محتوای قابل دانلود را نشان داده و ما را به کاربرانی که این فایل را دارند متصل می کند.این فایل ها دارای پسوند Torrent هستند و بسیار کم حجم و درحد چند کیلوبایت هستند.
کلاینت (Client) : معنی درست این کلمه در اینجا”کارگزار”می باشد ، اما از همان کلاینت استفاده میکنیم.کلاینت همان برنامه ای است که از طریق آن به اشتراک گذاری و دانلود فایل می پردازیم.کلاینت ها معمولًا کم حجم بوده و به صورت رایگان قابل دانلود و نصب می باشند.
سید (Seed) : سید یعنی بذر.در بیت تورنت به کاربری که فایل را به صورت کامل در اختیار دارد سید گفته می شود.وقتی تورنتی را به صورت کامل دانلود کنید ، تا زمانی که تورنت بر روی کلاینت قرار دارد ، شما نیز جزو سیدها می باشید.
پیر (Peer) : پیر به معنی همتا می باشد.به کاربری که فایل را به صورت کامل در اختیار ندارد پیر گفته می شود پیر ممکن است به طور همزمان هم دانلود کند و هم برای کاربران دیگر آپلود کند.
لیچ (Leech) : لیچ به معنی زالو است.لیچ کاربری است که فایل را به صورت کامل در اختیار ندارد و درحال دانلود آن است ، اما از آپلود آن برای دیگران خودداری می کند.به همین دلیل هم است که از این اسم (زالو) برای آن استفاده می شود.به طور کلی از لیچ به جای پیر نیز استفاده می شود.
ترکر (Tracker) : ترکر نقش واسطه را دارد.به سروری که کاربران را به یکدیگر متصل می کند ترکر می گویند همانطور که گفته شد ترکر بدون اینکه از داده های منتقل شده اطلاعی داشته باشد ، تنها بر اساس فایل تورنت کاربران را شناسایی کرده و آنها را جهت تبادل فایل به یکدیگر متصل می کند.یک فایل تورنت می تواند از طریق چند ترکر به اشتراک گذاری فایل بپردازد.
مگنت لینک (Magnet link) : معمولًا بر روی سایت های عرضه کننده فایل تورنت ، غیر از حالت دانلود فایل تورنت ، حالتی هم وجود دارد که به شما مگنت لینک فایل تورنت را می دهد.با فشردن گزینه مگنت لینک ، کلاینت شما خود به خود و از طریق یک لینک اقدام به شناسایی فایل تورنت مورد نظر شما می کند.در این حالت حتی نیاز به دانلود فایل تورنت هم ندارید.البته ممکن است شناسایی تورنت مگنت لینک توسط کلاینت اندکی زمان ببرد.
تورنت مرده (Dead torrent) : به تورنتی اطلاق می شود که هیچ شخصی که فایل آن را به صورت کامل در اختیار داشته باشد وجود ندارد.در واقع هیچ “سید”ی برای این تورنت نیست.معمولًا زمانی یک تورنت می میرد که از اتصال آخرین “سید” کننده آن زمان زیادی گذشته باشد.به هیچ وجه وقت تان را با تورنت های مرده تلف نکنید.
ریپر (Ripper) : ریپ اصطلاحا به عمل فشرده سازی فیلم ، موسیقی و عکس گفته می شود.ریپر نیز به فردی گفته می شود که این فشرده سازی را انجام می دهد.از آنجا که نحوه فشرده سازی فیلم ها در کیفیت آنها تاثیر بسیاری دارد ، در دنیای بیت تورنت ، ریپرهای خوب ، بسیار معروف بوده و کسانی که به صورت حرفه ای از طریق تورنت فیلم دانلود می کنند ، به جز ریپر های مورد اعتماد خود ، سراغ تورنت فیلم های ریپرهای دیگر نمی روند.
میکروتورنت
این نرم افزار یکی از شناخته شدهترین و در عین حال سبکترین و در عین حال دارنده بیشترین امکانات در بین نرمافزارهای موجود بر روی نت است.همچنین این نرم افزار Multi-Platform بوده و نسخههای مختلف آن برای ویندوز ، لینوکس ، Mac و اندروید موجود است.این نرمافزار امکانات متنوعی از جمله جستجو ، مدیریت پهنای باند ، دانلود خودکار از RSS های تورنت ، زمانبندی برای دانلود و مانند آن را داراست.مهمترین نکته در خصوص آن واسط کاربری است که به رغم در اختیار داشتن مجموعهای کامل از امکانات، بسیار ساده و قابل درک است.
حذف تبلیغات در میکروتورنت
در این بخش از آموزش تورنت قصد حذف تبلیغات در میکروتورنت را داریم.برای اینکار بعد از اجرای میکروتورنت از منوی Options گزینه Preferences رو انتخاب کنید و پس از باز شدن پنجره جدید از گزینه های سمت چپ به قسمت Advanced برید.
بعد از انجام این کار در کادری با عنوان Filter ، عبارت Spon را وارد کنید و بعد عبارت offers.sponsored_torrent_offer_enabled را از True به False تغییر بدید.سپس دوباره rail را وارد کرده و عبارت offers.left_rail_offer_enabled به False تغییر بدید ؛ در نهایت plus رو تایپ کرده و عبارت gui.show_plus_upsell را به False تغییر بدید و Ok کنید.همچنین نیاز دارید تا از منوی Options تیک گزینه Featured Content ( در صورت موجود بودن ) را بردارید.
مطلب آموزش تورنت به اتمام رسید ، امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد.